⚙️ Marsh

Kopjo dhe ngjit këtë emoji: ⚙️

Kuptimi i emoji

Kjo pjesë me shumë dhëmbë quhet ingranazh ose pinion. Përdoret në mekanizma të ndryshëm për të transmetuar forcën e çift rrotullues dhe për të ndryshuar raportin e transmetimit.

Mund të gjendet në orët mekanike ⌚ dhe orët e alarmit, makinat, motoçikletat, pajisjet e kuzhinës dhe shumë të tjera. Në kuptimin figurativ mund të përdoret për të ilustruar procesin e të menduarit.

Apple Emri

  • ⚙️ Gear

⚙️ Kodet Emoji

Codepoints

U+2699 U+FE0F

Kodet e shkurtra

  • Github, Slack, Emojipedia

Për zhvilluesit

URL escape code %E2%9A%99%EF%B8%8F
Punycode xn--x7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 99 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2699\uFE0F
C, C++, Python \u2699\uFE0F
CSS \2699 \FE0F
PHP, Ruby \u{2699}\u{FE0F}
Perl \x{2699}\x{FE0F}
HTML hex ⚙️
HTML dec ⚙️

Etiketat: dhëmbëz, rrota me dhëmbëza, marsh, mjet

Kategoria: Objektet