EmojiSup

Për shembull: dielli 💘 dashuri buzëqeshje 😺

Emoji-t janë mënyra më e mirë për të shprehur ndjenjat dhe emocionet tuaja kur dërgoni mesazhe. Ato janë shumë efektive për të kuptuar pikën tuaj. Teksti i thjeshtë nuk është vetëm i mërzitshëm; mund të jetë gjithashtu sfiduese për të përcjellë gjendjen tuaj të saktë vetëm me përdorimin e tekstit. Përdorni emoji nëse dëshironi që mesazhi juaj të arrijë tek marrësi i synuar pa u keqkuptuar ose keqinterpretuar.

Emoji-t kanë për qëllim ta bëjnë korrespondencën më afër komunikimit të jetës reale ose ballë për ballë, i cili përdor intonacion dhe kombinime fjalësh për të shprehur të gjitha llojet e ndjenjave, qofshin bezdi, sarkazëm, ofendim, trishtim apo admirim, simpati apo gëzim.

Emoji i besohet Scott Fahlman, një shkencëtar kompjuteri në Carnegie Mellon. Në vitin 1982, ai sugjeroi që kolegët të përdorin emocionet në komunikim. Dhe u kap! Emoji-t e parë u krijuan në vitin 1999 kur një kompani e telefonisë celulare NTT DOCOMO lëshoi një grup prej 176 emoji për telefonat celularë dhe pagers. Që atëherë, emoji-t janë rritur në mënyrë eksponenciale në numër dhe në numrin e njerëzve që i përdorin ato.

Unicode siguron që emoji-t të shfaqen saktë në pajisje të ndryshme. Falë Unicode, pronarët e iPhone, Android, Windows dhe platformave të tjera mund të shohin të njëjtat emoji ose maksimalisht të ngjashme kur komunikojnë.

Kopjoni dhe ngjitni mijëra emoji për të shprehur ndjenjat dhe emocionet tuaja me përshkrime të hollësishme të situatave për të cilat ato janë të përshtatshme. Ju urojmë komunikim sa më të këndshëm!