⚙️ Опрема

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚙️

Значење емоџи

Овој дел со повеќе заби се нарекува запчаник или пинион. Се користи во различни механизми за пренос на силата на вртежниот момент и промена на односот на преносот.

Може да се најде во механички часовници ⌚ и будилници, автомобили, мотоцикли, кујнски апарати и многу повеќе. Во фигуративна смисла може да се користи за да се илустрира процесот на размислување.

Apple Име

  • ⚙️ Gear

⚙️ Емоџи кодови

Codepoints

U+2699 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%99%EF%B8%8F
Punycode xn--x7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 99 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2699\uFE0F
C, C++, Python \u2699\uFE0F
CSS \2699 \FE0F
PHP, Ruby \u{2699}\u{FE0F}
Perl \x{2699}\x{FE0F}
HTML hex ⚙️
HTML dec ⚙️