EmojiSup

На пример: сонце 💘 љубов насмевка 😺

Емотиконите се најдобриот начин да ги изразите вашите чувства и емоции кога пишувате пораки. Тие се многу ефикасни во пренесувањето на вашата поента. Обичниот текст не е само досаден; исто така може да биде предизвик да го пренесете вашето точно расположение само со употреба на текст. Користете емотикони ако сакате вашата порака да стигне до саканиот примач без да биде погрешно разбрана или погрешно протолкувана.

Емоџите се наменети да ја доближат кореспонденцијата до комуникацијата во реалниот живот или лице-в-лице, која користи интонација и комбинации на зборови за да ги изрази сите видови чувства, без разлика дали е навреденост, сарказам, навреда, тага или восхит, сочувство или радост.

Емоџи се заслужни на Скот Фалман, компјутерски научник во Карнеги Мелон. Во 1982 година, тој им предложи на колегите да ги користат емоциите во комуникацијата. И се фати! Првото емоџи е создадено во 1999 година кога компанијата за мобилни телефони NTT DOCOMO објави сет од 176 емотикони за мобилни телефони и пејџери. Оттогаш, емотиконите експоненцијално се зголемија по бројот и бројот на луѓе кои ги користат.

Уникод гарантира дека емотиконите се прикажуваат правилно на различни уреди. Благодарение на Unicode, сопствениците на iPhone, Android, Windows и други платформи можат да гледаат исти или максимално слични емотикони кога комуницираат.

Копирајте и залепете илјадници емотикони за да ги изразите вашите чувства и емоции со детални описи на ситуациите за кои се соодветни. Ви посакуваме најпријатна комуникација!