🇲🇽 Flamuri: Meksikë

Kopjo dhe ngjit këtë emoji: 🇲🇽

Kuptimi i emoji

Flamuri kombëtar meksikan është një polo drejtkëndëshe me tre vija vertikale: jeshile, e bardhë dhe e kuqe. Në qendër të flamurit, kundër shiritit të bardhë është emblema e shtetit. Shiriti jeshil lidhet me shpresën, e bardha me pastërtinë dhe e kuqja me gjakun 🩸 të derdhur për pavarësi.

Gjithashtu i njohur si

  • 🇲🇽 Mexican Flag

Apple Emri

  • 🇲🇽 Flag of Mexico

🇲🇽 Kodet Emoji

Codepoints

U+1F1F2 U+1F1FD

Kodet e shkurtra

  • Github
  • Slack
  • Emojipedia

Për zhvilluesit

URL escape code %F0%9F%87%B2%F0%9F%87%BD
Punycode xn--q77hwa
Bytes (UTF-8) F0 9F 87 B2 F0 9F 87 BD
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDDF2\uD83C\uDDFD
C, C++, Python \U0001f1f2\U0001f1fd
CSS \01F1F2 \01F1FD
PHP, Ruby \u{1F1F2}\u{1F1FD}
Perl \x{1F1F2}\x{1F1FD}
HTML hex 🇲🇽
HTML dec 🇲🇽

Etiketat: flamuri

Kategoria: Flamujt

Nëngrupi: Flamuri i vendit