⚖️ Биланс скала

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚖️

Значење емоџи

Ова е древна вага со две чинии суспендирани од зрак. Овој симбол се користи во судскиот систем 🧑⚖️, демонстрирајќи го одлучувањето исклучиво од добиените аргументи, без надворешни интереси.

Симбол на правда, мудрост, разумност. Може да се користи и во буквална смисла кога се однесува на потребата да се измери нешто за да се знае масата на предметот.

Исто така познато како

  • ⚖️ Scales of Justice

Apple Име

  • ⚖️ Scales

Unicode Име

  • ⚖️ Scales

⚖️ Емоџи кодови

Codepoints

U+2696 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Emojipedia
  • Slack

За програмери

URL escape code %E2%9A%96%EF%B8%8F
Punycode xn--u7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 96 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2696\uFE0F
C, C++, Python \u2696\uFE0F
CSS \2696 \FE0F
PHP, Ruby \u{2696}\u{FE0F}
Perl \x{2696}\x{FE0F}
HTML hex ⚖️
HTML dec ⚖️