Emoji 3.0

Објавена во јуни 2016 година, оваа верзија на емоџи се совпадна со објавувањето на Unicode 9.0 . Ова издание препорача кое од емотиконите на Unicode 9 треба да поддржува тонови на кожата и документирани комбинирани копчиња за презентација на емотикони.

Поврзани