💀 Череп

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 💀

Значење емоџи

Сликата на черепот како емоџи е многу релевантна за време на Ноќта на вештерките 🎃. Ова е симбол на смртта, но не секогаш се користи буквално.

Понекогаш овој смајли се вметнува во порака за да се пренесе: „Ќе умрам. Може да се користи во шеговит контекст. Понекогаш се користи за предупредување за опасности. Не е невообичаено черепот да се користи саркастично.

Исто така познато како

  • 💀 Death
  • 💀 Grey Skull
  • 💀 Skeleton

Apple Име

  • 💀 Skull

💀 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F480

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%92%80
Punycode xn--fr8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 92 80
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC80
C, C++, Python \U0001f480
CSS \01F480
PHP, Ruby \u{1F480}
Perl \x{1F480}
HTML hex 💀
HTML dec 💀

Тагови: смрт, лице, бајка, чудовиште, череп

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Лице негативно