Emoji 11.0

Емоџи 11.0 е изданието за емотикони што следеше по Емоџи 5.0 . Оваа нова емоџи листа беше потврдена на 7 август 2018 година, а спецификацијата беше објавена на 5 јуни 2018 година.

Забелешка: немаше верзија на Emoji 6.0-10.0. Во 2017 година беше донесена одлука за усогласување на броевите на верзии на Емоџи со нивните соодветни верзии на Уникод, почнувајќи од верзијата 11.0.

Поврзани