Unicode 14.0

Уникод 14.0 е верзијата на стандардот Уникод објавена на 14 септември 2021 година. Во ова издание беа додадени 37 нови точки со код за емотикони, при што сите 112 нови емотикони (вклучувајќи секвенци за тонови на кожата) се наведени под Емоџи 14.0 .

Новите емотикони додадени во ова издание се очекува ажурирањето да дојде на главните платформи кон крајот на 2021 или почетокот на 2022 година.

Ова издание на овој стандард на Уникод беше одложено од март 2021 година поради COVID-19.

Поврзани