❤️‍🩹 Поправка на срцето

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ❤️‍🩹

Значење емоџи

Сликата на исцелувачко срце е комбинација од црвено срце ❤️ и завој до него или завој што се нанесува на срцето.

Применето на чувство, морална поддршка на некој близок. Емоџи може да означи и закрепнување или заздравување на психолошките и физичките рани.

Исто така познато како

  • ❤️‍🩹 Bandaged Heart
  • ❤️‍🩹 Healing Heart
  • ❤️‍🩹 Unbroken Heart

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

❤️‍🩹 Емоџи кодови

Codepoints

U+2764 U+FE0F U+200D U+1FA79

За програмери

URL escape code %E2%9D%A4%EF%B8%8F%E2%80%8D%F0%9F%A9%B9
Punycode xn--qei5550n
Bytes (UTF-8) e2 9d a4 ef b8 8f e2 80 8d f0 9f a9 b9
JavaScript, JSON, Java \u2764\ufe0f\u200d\ud83e\ude79
C, C++, Python \U0002764\u000fe0f\u000200d\u0001fa79
CSS \02764 \0FE0F \0200D \01FA79
PHP, Ruby \u{2764}\u{FE0F}\u{200D}\u{1FA79}
Perl \x{2764}\x{FE0F}\x{200D}\x{1FA79}
HTML hex ❤️‍🩹
HTML dec ❤️‍🩹