Emoji 12.0

Емоџи 12.0 беше првиот сет на нови емотикони одобрени за објавување во 2019 година. Додатоците вклучуваа нови обоени квадрати , кругови и срца , како и маска за нуркање , хинду храм и фламинго . Во ова издание се вклучени и емотиконите за пристапност предложени од Apple во 2018 година, како и пар кој вклучува род со поддршка за мешани тонови на кожата за оние кои се држат за раце.

Видете исто така: Емоџи 12.1 што беше дополнително ажурирање кон крајот на 2019 година и Емоџи 13.0 што е новата листа на емотикони за 2020 година.

Поврзани