🇲🇰 Знаме: Северна Македонија

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🇲🇰

Значење емоџи

Националното знаме на Северна Македонија е црвено платно со жолт круг во центарот од кој жолтите зраци се разминуваат во сите правци. Тоа е симбол на сонцето ☀️.

Сонцето се пее и во химната на земјата. Доколку корисникот живее во Македонија или планира да патува таму, можете да го користите емоџито со националното знаме за да разговарате со пријател за тоа.

Исто така познато како

  • 🇲🇰 Macedonian Flag

Apple Име

  • 🇲🇰 Flag of North Macedonia

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🇲🇰 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F1F2 U+1F1F0

Кратки кодови

  • Slack
  • Github
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%87%B2%F0%9F%87%B0
Punycode xn--o77hd
Bytes (UTF-8) F0 9F 87 B2 F0 9F 87 B0
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDDF2\uD83C\uDDF0
C, C++, Python \U0001f1f2\U0001f1f0
CSS \01F1F2 \01F1F0
PHP, Ruby \u{1F1F2}\u{1F1F0}
Perl \x{1F1F2}\x{1F1F0}
HTML hex 🇲🇰
HTML dec 🇲🇰

Тагови: знаме

Категорија: Знамиња

Подгрупа: Знаме на земјата