🔥 Пожар

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🔥

Значење емоџи

Емоџито е наречено оган, пламен, искри, горење. Тоа е жолт до црвен пламен кој изгледа како оган.

Може да има многу значења: топлина и удобност, љубов ❤️ и страст, и оган 🧯, опасност, неконтролирано чувство или елемент.

Исто така познато како

  • 🔥 Flame
  • 🔥 Hot
  • 🔥 Lit
  • 🔥 Snapstreak

Apple Име

  • 🔥 Fire

🔥 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F525

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%94%A5
Punycode xn--4v8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 94 A5
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDD25
C, C++, Python \U0001f525
CSS \01F525
PHP, Ruby \u{1F525}
Perl \x{1F525}
HTML hex 🔥
HTML dec 🔥

Тагови: оган, пламен, алатка

Категорија: Патување и места

Подгрупа: Небото и времето