🇷🇺 Знаме: Русија

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🇷🇺

Значење емоџи

Руската Федерација е најголема во светот 🌎 земја, со 85 субјекти. Таа е на деветтото место според бројот на жители. Главен град на Русија е Москва.

Знамето на Русија се состои од три хоризонтални ленти во црвена, сина и бела боја.

Руското знаме се состои од три хоризонтални ленти во црвена, сина и бела боја.

Исто така познато како

  • 🇷🇺 Regional Indicator Symbol Letters RU
  • 🇷🇺 Russian Flag

Apple Име

  • 🇷🇺 Flag of Russia

🇷🇺 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F1F7 U+1F1FA

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%87%B7%F0%9F%87%BA
Punycode xn--v77hga
Bytes (UTF-8) F0 9F 87 B7 F0 9F 87 BA
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDDF7\uD83C\uDDFA
C, C++, Python \U0001f1f7\U0001f1fa
CSS \01F1F7 \01F1FA
PHP, Ruby \u{1F1F7}\u{1F1FA}
Perl \x{1F1F7}\x{1F1FA}
HTML hex 🇷🇺
HTML dec 🇷🇺

Тагови: знаме

Категорија: Знамиња

Подгрупа: Знаме на земјата