Emoji 14.0

Емоџи 14.0 е најновиот сет на емотикони препорачани за објавување, одобрени на 14 септември 2021 година заедно со Unicode 14.0 .

Додатоците вклучуваат поддршка за мешан тон на кожа за 🤝 Ракување , што досега беше само стандардно жолто на повеќето големи платформи. Други нови емотикони вклучуваат лице за поздравување , диско топка во огледало и гризење усни .

Поддршката за Emoji 14.0 сега е достапна преку iOS 15.4 и Android 12L на Google .

Понатамошните платформи се очекува да поддржуваат Emoji 14.0 во текот на 2022 година.

Некои продавачи поддржаа споделени тонови на кожа за емотиконите 🤝 Ракување пред ова издание.

Поврзани