🫡 Лице за поздравување

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🫡

Значење емоџи

Кружно жолто лице со неутрален израз. Очите му се мали, нема веѓи, но устата повеќе личи на хоризонтална линија. Неговата десна рака е во пределот на челото, покажувајќи воен поздрав. Се вели дека ова е и „поздрав“. Емоџи може да се користи за да се покаже вашата посветеност и верност.

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🫡 Емоџи кодови

Codepoints

U+1FAE1

За програмери

URL escape code %F0%9F%AB%A1
Punycode xn--229h
Bytes (UTF-8) f0 9f ab a1
JavaScript, JSON, Java \ud83e\udee1
C, C++, Python \U0001fae1
CSS \01FAE1
PHP, Ruby \u{1FAE1}
Perl \x{1FAE1}
HTML hex 🫡
HTML dec 🫡

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Лице рака