Unicode 9.0

Конзорциумот Уникод ги прифати следните емотикони 72 емотикони за Unicode 9.0. Ова ажурирање беше објавено на 21 јуни 2016 година. Повеќето продавачи додадоа поддршка за ова ажурирање во календарската 2016 година.

Емоџи 4.0 беше објавен кон крајот на 2016 година, што додаде дополнителни професии за емотикони.

Поврзани