Emoji 1.0

Првото издание на документација за емотикони од Unicode, која ги вклучува сите емотикони одобрени помеѓу 2010-2015 година.

Објавено во август 2015 година, ова првенствено вклучува емотикони од Unicode 6.0 , Unicode 6.1 и појасни кои од новите пиктографски знаци од Unicode 7.0 и Unicode 8.0 би се препорачале за презентација на емотикони.

До ова издание, ниту еден голем продавач не поддржуваше емотикони од Unicode 7.0 или понова верзија.

Поврзани