🔫 Воден пиштол

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🔫

Значење емоџи

Слика на детска играчка - воден пиштол 💧 со резервоар за течност одозгора. Прикажан во зелено-портокалова боја, покажувајќи на левата страна.

Овој смајли може да се користи како шега закана за соговорникот. Тоа укажува на намера да се истури вода врз личноста, да се намокри, да се исмејува.

Исто така познато како

  • 🔫 Gun
  • 🔫 Revolver
  • 🔫 Squirt Gun
  • 🔫 Water Gun
  • 🔫 Water Pistol

Apple Име

  • 🔫 Water Pistol

Unicode Име

  • 🔫 Pistol

🔫 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F52B

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%94%AB
Punycode xn--bw8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 94 AB
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDD2B
C, C++, Python \U0001f52b
CSS \01F52B
PHP, Ruby \u{1F52B}
Perl \x{1F52B}
HTML hex 🔫
HTML dec 🔫

Тагови: пиштол, пиштол, пиштол, револвер, алатка, вода, Оружје

Категорија: Предмети

Подгрупа: Алатка