Emoji 5.0

Емоџи 5.0 е списокот на емотикони финализиран во март 2017 година и објавен на 18 мај 2017 година. Ова ажурирање вклучуваше 56 нови емотикони од Unicode 10.0 , како и 183 секвенци на емотикони што се користат за варијанти на пол и тон на кожата и знаменца на поделби.

Емоџи 5.0 додаде поддршка за знаменцата на поделбите и ги наведе Англија , Шкотска и Велс како препорачани за генерална размена (RGI).

Поврзани