Црн круг

Копирајте го и залепете го ова емоџи:

Значење емоџи

Големата црна точка или само црн круг што можете да ја користите во кореспонденција за да претставите повеќе значења. На пример, можете да го користите ова емоџи за да покажете црно копче. Поретко се користи во смисла на „ црна дупка “ или задна врата. Може да се најде во неутрална смисла, или можете да го видите вклучен во пцовки. Може да се користи и за претставување на сонцето ☀️ или месечината.

Apple Име

  • Black Circle

Unicode Име

  • Medium Black Circle

Емоџи кодови

Codepoints

U+26AB

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%AB
Punycode xn--g8h
Bytes (UTF-8) E2 9A AB
JavaScript, JSON, Java \u26AB
C, C++, Python \u26AB
CSS \26AB
PHP, Ruby \u{26AB}
Perl \x{26AB}
HTML hex ⚫
HTML dec ⚫

Тагови: црн круг, круг, геометриски

Категорија: Симболи

Подгрупа: Геометриски