🤑 Пари-уста лице

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🤑

Значење емоџи

Необичен смајли со два знака за долар наместо очи и зелена сметка наместо јазик за ѕиркање 👅. Неговите веѓи се подигнати високо над очите, неговата уста широко отворена. Не е тешко да се погоди дека пренесува емоции од финансиска добивка и просперитет. Емоџи се користи за да се покаже неочекувано богатство или големо трошење. Често може да се најде кога се во прашање парите, платите и работните места.

Исто така познато како

  • 🤑 Dollar Sign Eyes
  • 🤑 Money Face
  • 🤑 Rich

Apple Име

  • 🤑 Money-Mouth Face

🤑 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F911

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A4%91
Punycode xn--tp9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A4 91
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD11
C, C++, Python \U0001f911
CSS \01F911
PHP, Ruby \u{1F911}
Perl \x{1F911}
HTML hex 🤑
HTML dec 🤑

Тагови: лице, пари, пари-уста лице, устата

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Јазик на лицето