Симбол за инвалидска количка

Копирајте го и залепете го ова емоџи:

Значење емоџи

Емоџито е значка за лицата со посебни потреби, вообичаена во сите земји во светот. Ја отсликува силуетата на лице со хендикеп во рачна инвалидска количка 🦽.

Се користи во разговори за условите за лицата со посебни потреби во вашиот град. Слични значки се ставаат на автомобилите за да се идентификува возачот со посебни потреби.

Исто така познато како

  • Accessible Bathroom

Apple Име

  • Wheelchair Symbol

Емоџи кодови

Codepoints

U+267F

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%99%BF
Punycode xn--66h
Bytes (UTF-8) E2 99 BF
JavaScript, JSON, Java \u267F
C, C++, Python \u267F
CSS \267F
PHP, Ruby \u{267F}
Perl \x{267F}
HTML hex ♿
HTML dec ♿

Тагови: пристап, симбол на инвалидска количка

Категорија: Симболи

Подгрупа: Знак за транспорт