⚗️ Алембик

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚗️

Значење емоџи

Ова е стаклен сад со тркалезна форма, а вратот е насочен настрана. Се прикажува на метален држач со зелена или сина течност внатре. Садот за дестилација обично се става на горилник за да се зголеми температурата на течноста во него, со што се ослободува испарлива фракција. Се користи во лаборатории 👨🔬.

Ова емоџи го користат хемичари и други научници кои работат со течности. Смешното лице може да зборува за спроведување на експеримент или научен експеримент. Во кореспонденцијата може да значи предмет (сад за дестилација) или процес на дестилација.

Apple Име

  • ⚗️ Alembic

⚗️ Емоџи кодови

Codepoints

U+2697 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%97%EF%B8%8F
Punycode xn--v7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 97 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2697\uFE0F
C, C++, Python \u2697\uFE0F
CSS \2697 \FE0F
PHP, Ruby \u{2697}\u{FE0F}
Perl \x{2697}\x{FE0F}
HTML hex ⚗️
HTML dec ⚗️

Тагови: alembic, хемијата, алатка

Категорија: Предмети