🌹 Роза

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🌹

Значење емоџи

Слика на популарен цвет, црвената роза. Ова е вид на цвеќе 💐 што го претпочитаат многу девојки. Прикажана како црвена пупка со фрагмент од зелено стебло, распоредено строго вертикално.

Ваквите емотикони може да значат дека личноста ви покажува внимание, флертува. Црвената роза е симбол на убавина и мирис.

Исто така познато како

  • 🌹 Red Flower
  • 🌹 Red Rose

Apple Име

  • 🌹 Rose

🌹 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F339

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%8C%B9
Punycode xn--2h8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 8C B9
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDF39
C, C++, Python \U0001f339
CSS \01F339
PHP, Ruby \u{1F339}
Perl \x{1F339}
HTML hex 🌹
HTML dec 🌹

Тагови: цвеќе, роза

Категорија: Животни и природа

Подгрупа: Засади цвет