Сидро

Копирајте го и залепете го ова емоџи:

Значење емоџи

Емоџито прикажува морско сидро од брод во сива или сина боја, што имитира метал. Се користи за фиксирање на брод 🚢, едрилица, чамец во водно тело на едно место.

Сидрото е симбол на стабилност, но понекогаш може да значи „кочница“. На пример, кога некој ве спречува да се движите кон вашата цел.

Исто така познато како

  • Admiralty Pattern Anchor
  • Fisherman

Apple Име

  • Anchor

Емоџи кодови

Codepoints

U+2693

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%93
Punycode xn--r7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 93
JavaScript, JSON, Java \u2693
C, C++, Python \u2693
CSS \2693
PHP, Ruby \u{2693}
Perl \x{2693}
HTML hex ⚓
HTML dec ⚓

Тагови: сидро, брод, алатка

Категорија: Патување и места

Подгрупа: Транспорт на вода