⚛️ Атомски симбол

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚛️

Значење емоџи

Виолетова квадрат со бела икона на атом. Ова емоџи може да се користи во контекст на разговори за атомска енергија и други работи поврзани со физиката и науката 🧑🔬.

Иконата на атом може да се најде во разговорите за процесите што се случуваат во материјалите што се проучуваат. Обично емоџите се поврзуваат со енергија, производство на електрична енергија. Може да се користи од научници и студенти кои студираат физика.

Apple Име

  • ⚛️ Atom Symbol

⚛️ Емоџи кодови

Codepoints

U+269B U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%9B%EF%B8%8F
Punycode xn--z7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 9B EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u269B\uFE0F
C, C++, Python \u269B\uFE0F
CSS \269B \FE0F
PHP, Ruby \u{269B}\u{FE0F}
Perl \x{269B}\x{FE0F}
HTML hex ⚛️
HTML dec ⚛️

Тагови: атеист, атом, симбол на атом

Категорија: Симболи