⚜️ Fleur-de-lis

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚜️

Значење емоџи

Емоџите во форма на златна витка што наликува на цвет 🌷. Тоа е симбол на извидничкото движење. Тоа е исто така популарен елемент на моделот на различни народи ширум светот.

Често се користи во комуникацијата во контекст на Луизијана. Може да се однесува на сè што е поврзано со извидниците или само прекрасен украс.

Исто така познато како

  • ⚜️ New Orleans Saints
  • ⚜️ Scouts

Apple Име

  • ⚜️ Fleur-de-lis

⚜️ Емоџи кодови

Codepoints

U+269C U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%9C%EF%B8%8F
Punycode xn--07h
Bytes (UTF-8) E2 9A 9C EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u269C\uFE0F
C, C++, Python \u269C\uFE0F
CSS \269C \FE0F
PHP, Ruby \u{269C}\u{FE0F}
Perl \x{269C}\x{FE0F}
HTML hex ⚜️
HTML dec ⚜️

Тагови: fleur-de-lis

Категорија: Симболи