👨‍👨‍👦 Семејство: Маж, Маж, Момче

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 👨‍👨‍👦

Значење емоџи

Оваа машка двојка од еден пол 👬 со момче 👦. Смајли претставува хомосексуален пар кој одгледува син. Тоа е смајли како и секое друго смајли со тројца членови на семејството, само родителите овде се геј.

Емоџито се користи во буквална смисла за да се илустрира геј семејство кое одгледува момче.

Apple Име

  • 👨‍👨‍👦 Family with Two Fathers and Son

👨‍👨‍👦 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F468 U+200D U+1F466

Кратки кодови

  • Github, Emojipedia
  • Slack

За програмери

URL escape code %F0%9F%91%A8%E2%80%8D%F0%9F%91%A8%E2%80%8D%F0%9F%91%A6
Punycode xn--oq8hda
Bytes (UTF-8) F0 9F 91 A8 E2 80 8D F0 9F 91 A8 E2 80 8D F0 9F 91 A6
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC68\u200D\uD83D\uDC68\u200D\uD83D\uDC66
C, C++, Python \U0001f468\u200D\U0001f468\u200D\U0001f466
CSS \01F468 \200D \01F468 \200D \01F466
PHP, Ruby \u{1F468}\u{200D}\u{1F468}\u{200D}\u{1F466}
Perl \x{1F468}\x{200D}\x{1F468}\x{200D}\x{1F466}
HTML hex 👨‍👨‍👦
HTML dec 👨‍👨‍👦