🇧🇷 Знаме: Бразил

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🇧🇷

Значење емоџи

Националното знаме на Бразил, која е Сојузна Република и зафаќа огромна област. Се наоѓа во Јужна Америка и зафаќа околу половина од нејзината површина.

Зеленото знаме прикажува жолт превртен ромб во кој е испишана сина топка со 27 ѕвезди ⭐ и зборовите „ред и напредок“.

Исто така познато како

  • 🇧🇷 Brazilian Flag
  • 🇧🇷 Flag For Brasil

Apple Име

  • 🇧🇷 Flag of Brazil

🇧🇷 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F1E7 U+1F1F7

Кратки кодови

  • Github
  • Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%87%A7%F0%9F%87%B7
Punycode xn--f77h6a
Bytes (UTF-8) F0 9F 87 A7 F0 9F 87 B7
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDDE7\uD83C\uDDF7
C, C++, Python \U0001f1e7\U0001f1f7
CSS \01F1E7 \01F1F7
PHP, Ruby \u{1F1E7}\u{1F1F7}
Perl \x{1F1E7}\x{1F1F7}
HTML hex 🇧🇷
HTML dec 🇧🇷

Тагови: знаме

Категорија: Знамиња

Подгрупа: Знаме на земјата