🇳🇬 Знаме: Нигерија

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🇳🇬

Значење емоџи

Емоџи со официјалното национално знаме на Нигерија, кое изгледа како правоаголна ткаенина составена од три вертикални делови: зелена, бела, зелена. Пругите се со еднаква ширина ↔️.

Зелената е поврзана со шумите и природното богатство на земјиштето на Нигерија, додека белата лента го претставува мирот.

Исто така познато како

  • 🇳🇬 Nigerian Flag

Apple Име

  • 🇳🇬 Flag of Nigeria

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🇳🇬 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F1F3 U+1F1EC

Кратки кодови

  • Slack
  • Github
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%87%B3%F0%9F%87%AC
Punycode xn--k77hna
Bytes (UTF-8) F0 9F 87 B3 F0 9F 87 AC
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDDF3\uD83C\uDDEC
C, C++, Python \U0001f1f3\U0001f1ec
CSS \01F1F3 \01F1EC
PHP, Ruby \u{1F1F3}\u{1F1EC}
Perl \x{1F1F3}\x{1F1EC}
HTML hex 🇳🇬
HTML dec 🇳🇬

Тагови: знаме

Категорија: Знамиња

Подгрупа: Знаме на земјата