♾️ Бесконечност

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ♾️

Значење емоџи

Симболот за бесконечност изгледа како превртена бројка од осум. Симболот доаѓа од математиката и може да го замени зборот бесконечност, нешто неброено.

Се користи кога сакаш ❤️ некого бескрајно, или бескрајно злобно 😡 често токму во комбинација со други емотикони.

Исто така познато како

  • ♾️ Infinity

Apple Име

  • ♾️ Infinity

Unicode Име

  • ♾️ Permanent Paper Sign

♾️ Емоџи кодови

Codepoints

U+267E U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%99%BE%EF%B8%8F
Punycode xn--56h
Bytes (UTF-8) E2 99 BE EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u267E\uFE0F
C, C++, Python \u267E\uFE0F
CSS \267E \FE0F
PHP, Ruby \u{267E}\u{FE0F}
Perl \x{267E}\x{FE0F}
HTML hex ♾️
HTML dec ♾️