🤟 Гест за љубов-ти

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🤟

Значење емоџи

Човечка рака обоена жолта со прстите што претставуваат „рогови“ или „коза“. Емоџито се однесува на американскиот тип на гест, кој означува љубовен 💘.

Раката е прикажана со показалецот, палецот и розовиот прст истуркани. Средниот и прстенестиот прст се затворени. Таквиот симбол е исто така многу сличен на „ рокер коза “🤘. Тие го користат не само за да ги признаат своите чувства, туку и да покажат свежина, восхит.

Apple Име

  • 🤟 Love-You Gesture

Unicode Име

  • 🤟 I Love You Hand Sign

🤟 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F91F

Кратки кодови

  • Github, Emojipedia
  • Slack

За програмери

URL escape code %F0%9F%A4%9F
Punycode xn--7p9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A4 9F
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD1F
C, C++, Python \U0001f91f
CSS \01F91F
PHP, Ruby \u{1F91F}
Perl \x{1F91F}
HTML hex 🤟
HTML dec 🤟

Тагови: рака, ILY, гест љубов-ти

Категорија: Луѓе и тело

Подгрупа: Прстите на рацете делумно