👨‍🦱 Маж: Кадрава коса

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 👨‍🦱

Значење емоџи

Емоџито прикажува маж со кадрава коса. Лицето на мажот е во стандардна жолта боја за емотикони со кадрава коса во која било боја од светло пченично до кафено до црно на различни платформи.

Тоа може да биде ваш пријател, познаник или љубовник ❤️. Кога ќе го видат насмеаното лице, ќе знаат за кого зборувате.

Apple Име

  • 👨‍🦱 Man with Curly Hair

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

👨‍🦱 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F468 U+200D U+1F9B1

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%91%A8%E2%80%8D%F0%9F%A6%B1
Punycode xn--qq8hs8f
Bytes (UTF-8) F0 9F 91 A8 E2 80 8D F0 9F A6 B1
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC68\u200D\uD83E\uDDB1
C, C++, Python \U0001f468\u200D\U0001f9b1
CSS \01F468 \200D \01F9B1
PHP, Ruby \u{1F468}\u{200D}\u{1F9B1}
Perl \x{1F468}\x{200D}\x{1F9B1}
HTML hex 👨‍🦱
HTML dec 👨‍🦱

Тагови: возрасен, виткана коса, човек

Категорија: Луѓе и тело

Подгрупа: Личност