👨‍🍼 Маж што храни бебе

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 👨‍🍼

Значење емоџи

Емоџи со маж со жолто лице 👨, бебе 👶 и шише со формула 🍼. Тоа го претставува внимателниот татко кој го храни своето дете. Често се случува детето да одбие да ги земе мајчините гради. На родителите не им преостанува ништо друго освен да се префрлат на вештачко хранење.

Таткото може да помогне и со хранење со шише. Ова емоџи е слично по значење на емотиконите „ жена што храни “ 👩🍼.

Apple Име

  • 👨‍🍼 Man Feeding Baby

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

👨‍🍼 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F468 U+200D U+1F37C

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%91%A8%E2%80%8D%F0%9F%8D%BC
Punycode xn--zj8hxo
Bytes (UTF-8) F0 9F 91 A8 E2 80 8D F0 9F 8D BC
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC68\u200D\uD83C\uDF7C
C, C++, Python \U0001f468\u200D\U0001f37c
CSS \01F468 \200D \01F37C
PHP, Ruby \u{1F468}\u{200D}\u{1F37C}
Perl \x{1F468}\x{200D}\x{1F37C}
HTML hex 👨‍🍼
HTML dec 👨‍🍼

Тагови: бебе, хранење, човек, нега

Категорија: Луѓе и тело

Подгрупа: Лична улога