🤵‍♂️ Човек во смокинг

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🤵‍♂️

Значење емоџи

Мажот во смокинг е сличен на емотиконите на сопругата, но може да има пошироко значење. Изведена во стандардна жолта боја и има коса која се движи од светло до кафена до темно во зависност од платформата.

Емоџито означува каква било официјална средба, идеја за специјална облека за посебна вечер, како на пример состанок. Пренесува слика на господин.

Apple Име

  • 🤵‍♂️ Man in Tuxedo

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🤵‍♂️ Емоџи кодови

Codepoints

U+1F935 U+200D U+2642 U+FE0F

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A4%B5%E2%80%8D%E2%99%82%EF%B8%8F
Punycode xn--g5h1981o
Bytes (UTF-8) F0 9F A4 B5 E2 80 8D E2 99 82 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD35\u200D\u2642\uFE0F
C, C++, Python \U0001f935\u200D\u2642\uFE0F
CSS \01F935 \200D \2642 \FE0F
PHP, Ruby \u{1F935}\u{200D}\u{2642}\u{FE0F}
Perl \x{1F935}\x{200D}\x{2642}\x{FE0F}
HTML hex 🤵‍♂️
HTML dec 🤵‍♂️