⚕️ Медицински симбол

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚕️

Значење емоџи

Емоџито се нарекува Ескулапиј, прачка на Асклепиј или медицински симбол. На него е прикажана колона на која е плетена змија. Во многу земји се користи за да се однесува на медицинскиот систем: болници, аптеки.

Комбинирајте со емотиконите за медицинска маска или доктор 👨⚕️ за да им кажете на пријателите за болеста и состојбата.

Исто така познато како

  • ⚕️ Aesculapius
  • ⚕️ Asklepios
  • ⚕️ Rod of Asclepius

Apple Име

  • ⚕️ Staff of Aesculapius

Unicode Име

  • ⚕️ Staff of Aesculapius

⚕️ Емоџи кодови

Codepoints

U+2695 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia
  • Slack

За програмери

URL escape code %E2%9A%95%EF%B8%8F
Punycode xn--t7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 95 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2695\uFE0F
C, C++, Python \u2695\uFE0F
CSS \2695 \FE0F
PHP, Ruby \u{2695}\u{FE0F}
Perl \x{2695}\x{FE0F}
HTML hex ⚕️
HTML dec ⚕️