🖕🏾 Среден прст: Среден-темен тон на кожа

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🖕🏾

Значење емоџи

Неописен гест на темен тон на кожа. Во емоџито можете да ја видите сликата на раката на вистинскиот маж со средниот прст нагоре 🖕.

Овој гест значи дека ти е кажано да се заебеш. Можете лесно да добиете вакво емоџи како одговор на навредливи зборови. Може да одговорите со ова емотикони ако личноста со која разговарате ја преминала границата.

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🖕🏾 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F595 U+1F3FE

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%96%95%F0%9F%8F%BE
Punycode xn--pn8hnz
Bytes (UTF-8) F0 9F 96 95 F0 9F 8F BE
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDD95\uD83C\uDFFE
C, C++, Python \U0001f595\U0001f3fe
CSS \01F595 \01F3FE
PHP, Ruby \u{1F595}\u{1F3FE}
Perl \x{1F595}\x{1F3FE}
HTML hex 🖕🏾
HTML dec 🖕🏾