🛢️ Тапан за масло

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🛢️

Значење емоџи

Црвеното метално буре. Вообичаено моторното масло и горивото се транспортираат во овие контејнери. Прикажан како ребрест цилиндар. Се користи во контекст на дискусии за масло и лубриканти, контејнери и тапани.

Смешкото лице обично се користи во буквална смисла кога буре или цистерна се наведени во порака. Овој вид емотикони е популарен меѓу вработените во 🧑🔧 сервисните пумпи, каде што се чуваат моторните масла во такви контејнери.

Apple Име

  • 🛢️ Oil Drum

🛢️ Емоџи кодови

Codepoints

U+1F6E2 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%9B%A2%EF%B8%8F
Punycode xn--u88h
Bytes (UTF-8) F0 9F 9B A2 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDEE2\uFE0F
C, C++, Python \U0001f6e2\uFE0F
CSS \01F6E2 \FE0F
PHP, Ruby \u{1F6E2}\u{FE0F}
Perl \x{1F6E2}\x{FE0F}
HTML hex 🛢️
HTML dec 🛢️

Тагови: тапан, нафта

Категорија: Предмети