✋🏽 Подигната рака: среден тон на кожа

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ✋🏽

Значење емоџи

Емоџито изгледа како лева дланка нагоре со прави прсти, палецот изгледа малку настрана. Тоа е средна боја на кожа со малку потемна нијанса.

Тоа е исто како и нормалната подигната лева дланка ✋, ја користат само луѓе со нијанса на кожа малку потемна од стандардната. Тоа означува „стоп“ како и „висока петка“.

✋🏽 Емоџи кодови

Codepoints

U+270B U+1F3FD

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9C%8B%F0%9F%8F%BD
Punycode xn--6biy648m
Bytes (UTF-8) E2 9C 8B F0 9F 8F BD
JavaScript, JSON, Java \u270B\uD83C\uDFFD
C, C++, Python \u270B\U0001f3fd
CSS \270B \01F3FD
PHP, Ruby \u{270B}\u{1F3FD}
Perl \x{270B}\x{1F3FD}
HTML hex ✋🏽
HTML dec ✋🏽