⚧️ Трансродови симбол

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚧️

Значење емоџи

Ова е виолетова квадратна икона со бел симбол за трансродови внатре. Изгледа многу како мешавина од женски ♀️ и два машки ♂️ симболи.

Се користи од луѓе кои зборуваат за план за промена на полот во спротивниот пол, или веќе ја поминуваат процедурата. Обично се случува кога личноста ја чувствува својата врска со другиот пол. На пример, еден дечко се чувствува како девојка.

Исто така познато како

  • ⚧️ Transgender Sign

Apple Име

  • ⚧️ Transgender Symbol

Unicode Име

  • ⚧️ Male with Stroke and Male and Female Sign

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

⚧️ Емоџи кодови

Codepoints

U+26A7 U+FE0F

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%A7%EF%B8%8F
Punycode xn--c8h
Bytes (UTF-8) E2 9A A7 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u26A7\uFE0F
C, C++, Python \u26A7\uFE0F
CSS \26A7 \FE0F
PHP, Ruby \u{26A7}\u{FE0F}
Perl \x{26A7}\x{FE0F}
HTML hex ⚧️
HTML dec ⚧️