Бел круг

Копирајте го и залепете го ова емоџи:

Значење емоџи

Тоа е круг кој е целосно обоен во бело. Едно од значењата на овој смајли е сексуалноста или неутралноста. Исто така, белиот круг може да покаже дека сте уморни и решивте да се откажете, да изгубите срце. Емоџи може да се користи во текстуални инструкции, покажувајќи на белото копче. Можете да го користите и за шематски приказ на полна месечина 🌕.

Apple Име

  • White Circle

Unicode Име

  • Medium White Circle

Емоџи кодови

Codepoints

U+26AA

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%AA
Punycode xn--f8h
Bytes (UTF-8) E2 9A AA
JavaScript, JSON, Java \u26AA
C, C++, Python \u26AA
CSS \26AA
PHP, Ruby \u{26AA}
Perl \x{26AA}
HTML hex ⚪
HTML dec ⚪

Тагови: круг, геометриски, бел круг

Категорија: Симболи

Подгрупа: Геометриски