🥕 Морков

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🥕

Значење емоџи

Емоџито прикажува светло портокалов морков. Тоа е долгнавест, тврд зеленчук богат со каротин. Тој е прикажан со зелени врвови.

Морковот е еден од првите зеленчуци поврзани со здравата исхрана. Може да означува диета, поврзана со зајаци 🐇 или нос, како во случајот со снешко ⛄.

Apple Име

  • 🥕 Carrot

🥕 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F955

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A5%95
Punycode xn--rr9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A5 95
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD55
C, C++, Python \U0001f955
CSS \01F955
PHP, Ruby \u{1F955}
Perl \x{1F955}
HTML hex 🥕
HTML dec 🥕

Тагови: морков, храна, зеленчук

Категорија: Храна и пијалок

Подгрупа: Храна зеленчук