🥂 Чашите за трепкање

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🥂

Значење емоџи

Стаклени чаши кои се допираат со своите бандажи. Многу блиску по значење до насмевката со шушкави чаши за пиво 🍻. Оваа опција ја користат дамите бидејќи претпочитаат шампањ и вина.

Значењето на емоџито е ура!, честитки!, здравје!, тост. Се користи буквално во кореспонденција. Може да се појави во саркастична смисла.

Исто така познато како

  • 🥂 Celebration
  • 🥂 Champagne Glasses
  • 🥂 Cheers

Apple Име

  • 🥂 Clinking Glasses

🥂 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F942

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A5%82
Punycode xn--7q9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A5 82
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD42
C, C++, Python \U0001f942
CSS \01F942
PHP, Ruby \u{1F942}
Perl \x{1F942}
HTML hex 🥂
HTML dec 🥂

Тагови: слават, кликнете, ѕвечкана чаша, пијат, гла

Категорија: Храна и пијалок

Подгрупа: Пијте