⚰️ Ковчегот

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚰️

Значење емоџи

Емоџито прикажува класичен кафен ковчег со рачки на страните. Тој е хексагонален и заострен до дното.

Емоџито се користи во контекст на погребни церемонии, може да се користи во комбинација со надгробен камен 🪦.

Исто така познато како

  • ⚰️ Casket
  • ⚰️ Funeral

Apple Име

  • ⚰️ Coffin

⚰️ Емоџи кодови

Codepoints

U+26B0 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%B0%EF%B8%8F
Punycode xn--l8h
Bytes (UTF-8) E2 9A B0 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u26B0\uFE0F
C, C++, Python \u26B0\uFE0F
CSS \26B0 \FE0F
PHP, Ruby \u{26B0}\u{FE0F}
Perl \x{26B0}\x{FE0F}
HTML hex ⚰️
HTML dec ⚰️

Тагови: ковчег, смрт

Категорија: Предмети