⚱️ Погребна урна

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚱️

Значење емоџи

Вазната во која се става кремираната пепел. Урната е прикажана слично на античка вазна - проширена на врвот и стеснета на дното. Обоена е со бронзено-кафеава боја.

Означува сеќавање на починатиот, понекогаш може да се користи во хумористичен контекст, ако некој веќе значително ве има 😡 и ризикува да се откаже од својот живот.

Исто така познато како

  • ⚱️ Vase

Apple Име

  • ⚱️ Funeral Urn

⚱️ Емоџи кодови

Codepoints

U+26B1 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%B1%EF%B8%8F
Punycode xn--m8h
Bytes (UTF-8) E2 9A B1 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u26B1\uFE0F
C, C++, Python \u26B1\uFE0F
CSS \26B1 \FE0F
PHP, Ruby \u{26B1}\u{FE0F}
Perl \x{26B1}\x{FE0F}
HTML hex ⚱️
HTML dec ⚱️

Тагови: пепел, смрт, погреб, урна

Категорија: Предмети