👨‍👩‍👧‍👧 Семејство: маж, жена, девојка, девојка

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 👨‍👩‍👧‍👧

Значење емоџи

На сликата можете да видите хетеросексуален пар 👪 како одгледува две девојчиња 👧. Емоџито прикажува четири роднини: татко со сопругата (мајката на децата) и две сестри чии лица изгледаат идентично.

Оваа верзија ја претпочитаат луѓе кои имаат и двете деца во семејството се девојчиња. Можете да го користите насмевката за да нацртате нацртана апстрактна верзија на вашиот семеен портрет.

Apple Име

  • 👨‍👩‍👧‍👧 Family with Mother, Father and Two Daughters

👨‍👩‍👧‍👧 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F468 U+200D U+1F469 U+1F467

Кратки кодови

  • Github, Emojipedia
  • Slack

За програмери

URL escape code %F0%9F%91%A8%E2%80%8D%F0%9F%91%A9%E2%80%8D%F0%9F%91%A7%E2%80%8D%F0%9F%91%A7
Punycode xn--pq8habe
Bytes (UTF-8) F0 9F 91 A8 E2 80 8D F0 9F 91 A9 E2 80 8D F0 9F 91 A7 E2 80 8D F0 9F 91 A7
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC68\u200D\uD83D\uDC69\u200D\uD83D\uDC67\u200D\uD83D\uDC67
C, C++, Python \U0001f468\u200D\U0001f469\u200D\U0001f467\u200D\U0001f467
CSS \01F468 \200D \01F469 \200D \01F467 \200D \01F467
PHP, Ruby \u{1F468}\u{200D}\u{1F469}\u{200D}\u{1F467}\u{200D}\u{1F467}
Perl \x{1F468}\x{200D}\x{1F469}\x{200D}\x{1F467}\x{200D}\x{1F467}
HTML hex 👨‍👩‍👧‍👧
HTML dec 👨‍👩‍👧‍👧