🇩🇪 Знаме: Германија

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🇩🇪

Значење емоџи

Германското национално знаме се состои од три хоризонтални ленти во сооднос 1:1:1. Горната лента е обоена во црна, средната во црвена, а долната лента во жолта или златна боја.

Денес, Германија е многу развиена земја во Европа и многу е вообичаено да се видат нејзините емоџи со знаме во сите видови дискусии и разговори.

Исто така познато како

  • 🇩🇪 Deutsch Flag
  • 🇩🇪 German Flag
  • 🇩🇪 Regional Indicator Symbol Letters DE

Apple Име

  • 🇩🇪 Flag of Germany

🇩🇪 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F1E9 U+1F1EA

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%87%A9%F0%9F%87%AA
Punycode xn--h77hc
Bytes (UTF-8) F0 9F 87 A9 F0 9F 87 AA
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDDE9\uD83C\uDDEA
C, C++, Python \U0001f1e9\U0001f1ea
CSS \01F1E9 \01F1EA
PHP, Ruby \u{1F1E9}\u{1F1EA}
Perl \x{1F1E9}\x{1F1EA}
HTML hex 🇩🇪
HTML dec 🇩🇪

Тагови: знаме

Категорија: Знамиња

Подгрупа: Знаме на земјата