🇨🇭 Знаме: Швајцарија

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🇨🇭

Значење емоџи

Националното знаме на Швајцарија е црвено и има бел голем плус во центарот. Изгледа како амблем на брза помош 🚑.

Поврзано со Швајцарија, благосостојба, Европа, квалитет.

Исто така познато како

  • 🇨🇭 Red Cross
  • 🇨🇭 Swiss Flag

Apple Име

  • 🇨🇭 Flag of Switzerland

🇨🇭 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F1E8 U+1F1ED

Кратки кодови

  • Slack
  • Github
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%87%A8%F0%9F%87%AD
Punycode xn--g77hka
Bytes (UTF-8) F0 9F 87 A8 F0 9F 87 AD
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDDE8\uD83C\uDDED
C, C++, Python \U0001f1e8\U0001f1ed
CSS \01F1E8 \01F1ED
PHP, Ruby \u{1F1E8}\u{1F1ED}
Perl \x{1F1E8}\x{1F1ED}
HTML hex 🇨🇭
HTML dec 🇨🇭

Тагови: знаме

Категорија: Знамиња

Подгрупа: Знаме на земјата